Maart 2018

De eerste nachtvorst is van 6 op 7 november. Net onder nul.

Op de dag van de ledenvergadering kondigt koning winter zich aan met een paar dagen kou en vanaf zaterdag op zondag nacht en een paar dagen langer vallen behoorlijk wat sneeuwbuien en ziet Nederland wit, iets wat de laatste winters nauwelijks voorkwam.

Daarna is het weken rustig winterweer met nauwelijks vorst, in de week van 5 tot 11 febr doet koning winter een poging, de baan gaat voor het eerst deze winter onder water, echter het vriest een paar nachten maar net niet genoeg om te openen.

Rond 20 februari wordt er arctisch kou voorspelt, vanaf 21 februari is er weer nachtvorst met oplopende koude naar minus 10 in de nacht van dinsdag 27 op woensdag 28 febr. Zaterdag de 24 febr ligt de ijsbaan er mooi bij echter de wind zorgt voor behoorlijke windwakken, ook op zondag is de wind nog sterker en blijven de wakken open.

Maandag de 26ste: de wind is afgezwakt en de windwakken lijken het vandaag te redden, in de nacht naar dinsdag vriest de baan weer dicht, echter open kunnen we nog niet het ijs is te dun. Gedurende de hele week blijven we problemen houden met de sterke Oostenwind en worden de wakken alleen maar groter (40 x 15).

We halen de krant op 1 maart maar kunnen helaas nog steeds niet open, de chill is tussen de min 15 en min 20 graden Celsius. Op deze donderdagavond besluiten we toch de volgende dag open te gaan, dan maar met een groot wak wat we met roodwit lint en pionnen afzetten. Het blijft bijzonder: de eerste keer in de 130 jarige geschiedenis gaan we voor het eerst in de winter open op 2 maart!! Ondanks de ijzig koude wind OOST 6 komen de echte schaatsliefhebbers uit de regio onze baan bezoeken. Ook zaterdag 3 maart blijft het koud en zijn we tot ’s avonds half tien geopend.

De voorspelde dooi aanval op zondag 4 maart komt snel en rond 12:00 uur is de temperatuur met de zon erbij al snel rond de +8 Celsius, in de middag is de schaatspret voor deze winter helaas voorbij en kijken we uit naar de volgende!